Hangterápia a gyógyászatban

Korábban már írtunk a zene gyógyító erejéről, most pedig a boldogságkeltés puszta tényén túl, a rezgések okozta fizikai változásokat is körüljárjuk.

A hang – ez lehet zene, vagy ritmikus zaj – a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így kedvező élettani hatásokat vált ki.

Alapvető fontosságú, hogy bármilyen hangról is beszélünk a terápiával összefüggésben, az legyen kellemes a testnek és a léleknek is.

Ideális esetben az energia szabadon áramlik a testben, ám ez az áramlás sajnos sokszor megreked.

A test energiaáramlását gátló tényezők jelen vannak a mindennapjainkban: a stressz, a környezeti ártalmak, helytelen táplálkozás. Ha az energiaellátás nem megfelelő, alvászavar, vérnyomás ingadozás, fülzúgás, hallásromlás jelentkezhet.

Hangterápia a gyógyászatban

Forrás: 123RF

Tibeti hangtálak – hang és rezgés az egészségért

A hangtál terápiát a távol-keleti gyógyításban évezredek óta eredményesen használják.

A réztálak a test különböző pontjain elhelyezve és megütve, rezgésükkel gyorsítják a sejtregenerációt és elindítanak egy tisztulási folyamatot.

Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.

Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede víz, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol az egész szervezetünkre.

A rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere-folyamatot indul el, ami segít

  • a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállításában,
  • a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhítésében,
  • a fejfájás, alvászavarok megszüntetésében,
  • a stressz okozta feszült állapotok oldásában.

Minden zene- és hangterápia akkor igazán sikeres, ha ezeket a rezgéseket maradéktalanul be tudjuk fogadni. Tehát nemcsak érezni, hanem hallani is kell!

Ehhez segítséget kapsz Halláspontjainkban, ahol ingyenes hallásvizsgálatra jelentkezhetsz és ha szükséges, kényelmes és szinte láthatatlan hallásjavító megoldások közül választhatsz.