4 dolog, amire oda kell figyelned, ha hallókészülékkel strandolsz

Itt a nyár, most már biztosan javában tervezgeted, hová menj nyaralni. Az is biztos, hogy ahová mész, lesz tenger, tó, óceán vagy folyó, amiben szívesen megmártóznál. Valószínűleg azt is megkérdezed majd magadtól, hogy kivedd-e a hallókészülékedet vagy ne, ha vízbe merészkedsz.

Tudjuk, ez nagy dilemma, hiszen, ha kiveszed a készüléket, akkor a hangélményt veszíted el, azonban, ha bent hagyod, akkor a nyugalmad veszik oda, folyton idegeskedni fogsz, hogy a készüléked megússza-e szárazon.

Mi mindenképpen azt javasolnánk, hogy vedd ki a füledből, hagyd a parton, biztos helyen vagy a megőrzőben.

4 dolog, amire oda kell figyelned, ha strandolsz

Forrás: Pexels

A hangok megvárnak, a szervizelés, hallókészülék cseréje nem olcsó mulatság.

Megértjük azonban azt is, ha mégis bent hagynátok a fületekben a gépeket, ám, ha már így döntötök, akkor jó, ha tudsz néhány dolgot.

Ismerd meg a hallókészüléked!

Amikor megkapod a készüléked, mindig kérdezd meg, hogy mennyire vízálló készüléket kaptál. A hallókészülékekről ugyanis érdemes tudnod, hogy valamennyire ellenállnak a nedvességnek. Kibírnak például egy esőt, nem lesz bajuk az izzadtságtól sem, tehát pár csepp víztől nem lesz bajuk.

Azonban nem egyformán vízállóak!

Vannak forgalmazók, akik csak a gépházról gondoskodnak, hogy vízállóak legyenek, más forgalmazók azonban a gépház belsejét is alaposan vízhatlanítják: a csövecskéket, apró alkatrészeket. Elméletileg a bombabiztosan vízálló készülékek még a mosógépben történő mosást is kibírják, ezt ne azért érdeklődd meg, hogy víz alá merülhess a készülékeddel, hanem azért, hogy tudd, mekkora a baj, ha a készülékedet baleset éri.

Ne bukj a víz alá hallókészülékkel!

Nyilván nem úgy kell ezt elképzelni, hogy a hallókészülék azonnal elromlik, ha víz éri, de igenis meg kell tenned minden óvintézkedést azért, hogy a lehető legtovább kiszolgáljon téged a készüléked!

Továbbra is törekedj arra, hogy ne érje közvetlenül víz a hallókészülékedet, azaz ne ugorj fejest vele a vízbe. Ügyelj arra, hogy közvetlenül ne érje víz. Tehát, ha lefröcskölnek, vízpermet éri, locsoló alatt rohangálsz, kibírja a készülék, de semmiképp ne érje erős vízsugár, ne vegye körül víz.

Tehát ne állj zuhany alá a fejeddel és csuromvizes haj mellé se rakj fel hallókészüléket!

Mindig szárítsd ki fürdés után!

Még ha csak kicsit is lett nedves a készüléked, minden fürdés után töröld szárazra a gépházat, ha partra mész, és rendszeresen szárítsd ki a készülékedet szárítógéppel otthon, nyitott és üres elemkamrákkal.

4 dolog, amire oda kell figyelned, ha strandolsz

Forrás: Pexels

Azonnal cselekedj, ha megtörtént a baj!

Még ha ki is derítetted, hogy kívül – belül vízálló készüléked van, tegyél meg mindent abban az esetben is, ha vízbe esne a hallókád.
Ha lehet, minél gyorsabban szedd ki a vízből a készülékedet, minden perc számít. Az elem a vízzel érintkezve azonnal rövidzárlatot kap, így azt biztosan nem tudod megmenteni.

Ezért azt távolítsd el, a készüléket pedig szárítsd ki alaposan szárítógépben.
Ha a készüléked régebbi fajta, és csak a gépháza vízálló, ügyelj arra, hogy a gépház kinyitása előtt cseppmentesre töröld, nehogy nedvesség jusson a kamrába. Csak ezután nyisd ki a kamrát és vedd ki belőle az elemet, majd szárítsd ki őket.

Ha kérdésed van, vagy szeretnél többet megtudni a készülékedről, annak vízállóságáról, keress fel bennünket Halláspontjainkban, segítünk!