A hallókészülékek tisztítása

 In Egyéb

A hallókészülék tisztán tartása elengedhetetlen feltétele a megfelelő működésnek. Nem csupán a készüléket, annak tartozékait is érdemes rendszeres időközönként megtisztítani.  Ha az itt leírt tanácsainkat betartja, készüléke hosszú távon is jól működő, hűséges társa lesz.

A hallókészülék tisztítása egy gyorsan megtanulható, egyszerű folyamat. A készülék megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy napi szinten tisztán tartsuk és ápoljuk azt. A tisztítás során ügyeljen arra, hogy, semmi esetre sem kerüljön folyadék a mikrofon vagy a hangszóró nyílásokba.

Tisztító kendő

A tisztító kendő segítségével a legbiztonságosabb és legkönnyebb módon tisztíthatja meg hallókészülékét. Első lépésben húzza le az illeszték csövet a készülékről (fül mögötti hallókészülék esetén). Ezt követően a tisztító kendővel törölje át a fül mögötti vagy fülbe helyezhető hallókészüléket. A napi használatra alkalmas tisztító kendő az alkatrészek sérülése és az anyagkárosodás veszélye nélkül biztosítja valamennyi hallókészülék megfelelő tisztítását és síkosítását. Az antibakteriális összetevőt is tartalmazó tisztító kendő hatékonyan távolítja el a fülváladékot.

Tisztító stift

A tisztító stiftet a hallókészülék tisztítására, síkosítására, fertőtlenítésére és a fülzsír feloldására használják. A tisztító stift speciálisan tervezett formája és működése révén valamennyi hallókészülék tisztítására alkalmas. A tisztítást ebben az esetben is az illeszték cső eltávolításával kezdje. A hab gyengéden, a mikrofon sérülésének veszélye nélkül tisztítja a készülék felületét.

A hallókészülék szárítása

A hallókészülék szárítását naponta, általában éjszaka érdemes elvégezni. Hogyan végezze el a szárítást?

A hallókészülék szárítása tégelyben:

A szárító kapszula használatával megelőzhető az elektromos alkatrészek nedvesség okozta károsodása. Vegye ki a szárító kapszulát a csomagolásból, de a kapszulát ne nyissa ki! Nyissa ki a készülék elemtartóját, és vegye ki az elemet. Helyezze a hallókészüléket, az illesztéket és a szárító kapszulát a tégelybe, és gondosan csukja be azt. Hagyja így egész éjszakára. A szárító kapszulát nem kell minden alkalommal kicserélni, csak akkor, amikor a színe fehérre változik.

Szárítás elektromos dobozban:

Dugja be az elektromos dobozt a konnektorba, és várjon 10 percet, hogy az elérje a működési hőmérsékletet. Ezt követően nyissa ki a hallókészülék elemtartóját, és vegye ki az elemet. Helyezze a készüléket nyitott elemtartóval az elektromos dobozba, és hagyja benne éjszakára (vagy legalább néhány órára). Kiszárítás után vegye ki a készüléket a dobozból, és várja meg, amíg testhőmérsékletre hűl. Az elektromos dobozt soha ne használja mosdó közelében, és kerülje el a vízzel való érintkezést! Probléma esetén azonnal húzza ki a dobozt a konnektorból!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search